Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Έρχεται νέος Καλλικράτης:



Έρχεται νέος Καλλικράτης: Μερικές δεκάδες νέοι νησιωτικοί & ορεινοί δήμοι παραπάνω σε πρώτη φάση, ίσως και χίλιοι σε δεύτερη.

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.

 Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Βούτσης είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε μία καταγραφή όλων των «κόμπων» που έχουν προκύψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη»
Αναφορικά με τις χωροταξικές αλλαγές που αναμένονται, ο κ. Βούτσης, σχολίασε ότι «δεν θα αφήσουμε να σκεπαστούν τα πραγματικά ζητήματα που έχουν ανακύψει και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σε ένα χρόνο που θα έχουμε ολοκληρώσει τη συζήτηση, θα πρέπει να έχουμε λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που έχουν επισημανθεί». Παραδέχθηκε, στη συνέχεια, ότι «είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι θα επανεξεταστεί ολόκληρο το χωροταξικό του Καλλικράτη».

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Aρχή του καλού αγώνα



Αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αρχή του καλού αγώνα (έτσι το λέμε στην εκκλησιαστική γλώσσα) αγώνα στο στάδιο της πορείας μας προς τα Άγια Πάθη και την Ανασταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Ξεκινήσαμε με το άνοιγμα του Τριωδίου και τις τέσσερις πρώτες Κυριακές (1.Τελωνου και Φαρισαίου , 2.της παρα- βολής του Ασώτουτης 3.Αποκρεω και της 4.Τυρινης) διδάσκοντάς μας ταπείνωση-μετάνοια-επιστροφη και ένωσή μας με τον Κύριό και Θεό μας τον Ιησού Χριστό, την ανάμνηση της εκδίωξεώς μας από τον Παραδεισο λόγω της παρακοής των πρωτοπλάστων της πρώτης και μόνης εντολής του Θεού και την υπόσχεση της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας Ι.Χριστού.
Πόσο σοφά οι πατέρες της Εκκλησίας μας μάς προθερμαίνουν γι'αυτόν τον αγώνα και τί εφόδια μας δίνουν για να αγωνιστούμε απέναντι από τον παλαιό μας εαυτό!!!!!
Αγώνας καλός, εναντίον της αμαρτίας με πορεία προς την σωτηρία μας, ενίσχυση της ψυχής μας απέναντι από τις προκλήσεις του διαβόλου και των δαιμώ-
νων αυτού.
Θα έχεις προσέξει , αδελφέ μου εσύ που διαβάζεις αυτο το άρθρο, πόσα εμπόδια
εμφανίζονται σε ένα έργο αγαθό, τί λογισμοί μας τριπώνουν στο μυαλό όταν προ-
σπαθούμε να πράξουμε το καλό ή όταν προσπαθούμε να αποφύγουμε μία αμαρ-
τία!!!π.χ. όλοι έχουμε σκεφτεί:" δεν βαριέσε εγώ θα αλλάξω τον κόσμο;"ή "θα το
κάνω, ποιός θα με δει;" Κατά βάθος ξέρεις...
Είναι μία περίοδος αυτοκριτικής των πράξεών μας, αυτογνωσίας και αυτοελέγ-
χου του "εγώ", προσευχής, και μετανοίας, γι'αυτό αλλωστε σε αυτήν την μακρά
περίοδο νηστείας(περιορισμού του εαυτού μας από τα πάθη μας) η Εκκλησία μας,
έχει τοποθετήσει πολλές "ενέσεις ψυχικών ενισχύσεων": τις προϋγιασμένες θ.λει-
τουργίες, τα μεγάλα απόδειπνα, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τους Χαι-
ρετισμούς προς την Θεοτόκο, με τον Ακάθιστο ύμνο και στην κορυφή την Αγία και
Μεγάλη Εβδομάδα.
Αλήθεια πόσα χάνουμε εάν δεν ακολουθήσουμε αυτή την διαδρομή, αυτήν την
πορεία την ανηφορική και πολλές φορές δύσβατη προς την Άνάσταση του Κυρίου
μας Ι.Χριστου.Είναι μία πορεία χαρμολύπης όπως λέμε, λύπης για τα πάθη και
χαράς για την Ανασταση του Κυρίου μας.
Σε προτρέπω λοιπόν αδελφέ μου να ζήσεις την περίοδο της Μ.Τεσσατακοστής
με προσευχή με μετάνοια και με την προσωπική σου παρουσία στην ζωή της
Αγίας Εκκλησίας μας.
Σου εύχομαι λοιπόν καλόν αγώνα στο στάδιο της Αγίας και Μ.Τεσσαρακοστής

 π.Ανδρέας Ταρλαντάς

COPY απο martino.gr
 

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες...

"Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες, διότι με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της οκταμερής συνάντησης, στις Βρυξέλλες.
Ολες οι πλευρές έδειξαν...
την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, είπε και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή ανάγνωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.
Ξεκαθάρισε πως "η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα. Δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει το mail Χαρδούβελη. Αντίθετα η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".

Ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαιώσαν την πρόθεσή τους να εργαστούν ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η χρηματοπιστωτική ομαλότητα για την Ελλάδα.


Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκταμίευση ποσών από ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση. Απέφυγε όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένο ποσό και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του κ. Γιούνκερ την Παρασκευή...

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Έτσι παίζεται το παιχνίδι:



 Τη λύση στο «γρίφο» της γνησιότητας ή μη του επίμαχου βίντεο που παρουσίασε στην εκπομπή του ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκίντερ Γιάουχ και το οποίο έδειχνε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του ως απάντηση στις επιλογές των Γερμανών πολιτικών, έδωσε ένας Γερμανός παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής, ο Γιαν Μπέρμαν.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο, ο ίδιος και το επιτελείο της εκπομπής του, επεξεργάστηκε το αυθεντικό βίντεο από την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο Ζάγκρεμπ και μέσω ειδικών εφέ και με τη συμμετοχή ακόμα και... σωσία, δημιούργησε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο στη Γερμανία. 
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής, με την κίνησή του ήθελε να «παγιδεύσει» τον δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ, αλλά και να δείξει το πάθος των Γερμανών (πολιτικών και πολιτών) εναντίον όλων όσοι επιτίθενται στη χώρα τους. 
Τι υποστήριξε ο δημιουργός του επίμαχου βίντεο στην εκπομπή του: 
«Έτσι, ετοιμάσαμε αυτό το βίντεο, με τον τίτλο "V για Βαρουφάκης" στις αρχές του Φεβρουαρίου και χρειαζόμασταν πρωτότυπο υλικό του πραγματικού Βαρουφάκη. Αλλά δεν υπήρχε τότε, οπότε έπρεπε να το αναζητήσουμε. Νομίζω ότι είχε γίνει ένα συνέδριο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το 2013. Και πράγματι, υπήρχαν κάποια αποσπάσματα που μας ενδιέφεραν. Αλλά πώς να βρεθεί η σύνδεση με την Κροατία; Δεν είναι τόσο εύκολο. 
Ευτυχώς μιλάω άπταιστα κροατικά επειδή οι γονείς μου κατάγονται από την Κροατία. Και μάλιστα, έχω φίλους στο Ζάγκρεμπ, οι οποίοι εργάζονταν στο «Ανατρεπτικό Ferstival» στο Ζάγκρεμπ. Τις καλύτερες ευχές μας για την Νίνα και η Ντίνα! Γεια Γερμανία, γεια Neo Magazin Royale! Τους χαιρετισμούς μου στον Günther Jauch και.. Γιάνη Βαρουφάκη, λυπάμαι πολύ! Σας παρουσιάζουμε: Κροατικά! 
Υπάρχει ένα μέρος στην ομιλία του, όπου λέει "και να δείξει το δάχτυλο στη Γερμανία" (σ.σ. and stick the finger to Germany). Πρόκειται για εντελώς ανώδυνο περιεχόμενο, σε μία «πλάγια» ομιλία. Δεν μιλά κυριολεκτικά ότι θέλει να δείξει στους Γερμανούς το δάχτυλο. Αλλά βρήκαμε μια ωραία πινελιά, για να φανεί σαν να μας δείχνει το δάχτυλο όσο λέει αυτή την πρόταση.
Λοιπόν, το δοκιμάσαμε. Είναι το βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο πραγματικό ή ψεύτικο; «V για Βαρουφάκης, σκηνή 15, λήψη 12». Τα γυρίσματα ήταν πραγματικά περίπλοκα, και έπρεπε να τα κάνουμε για δύο ημέρες. Για παράδειγμα, όπως μπορεί κανείς να δει, είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε το χέρι όπου θέλουμε να είναι. Έτσι, όπως θα δείτε, ώστε να ταιριάζει καλύτερα. Αν ο βραχίονας πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος. Γιατί αν το κάναμε όπως αυτό, θα είναι πολύ εμφανές ότι το χέρι του είναι πάρα πολύ μεγάλο. 
Φυσικά χρησιμοποιήσαμε διάφορα εφέ, όπως θόλωμα, για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται το τελικό αποτέλεσμα. Και κάναμε το καλύτερό μας για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό, ρυθμίζοντας άλλα πράγματα, όπως τις σκιές. Έτσι, δεν μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, ότι το βίντεο έχει παραποιηθεί. 
[...]Έτσι, αυτό είναι το υλικό μας, το πρωτότυπο υλικό, και αυτό είναι που φτιάξατε; Ακριβώς. Λοιπόν, μπορείτε ακόμα να δείτε κάποια μικρά λάθη εδώ και εκεί. Αλλά σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Υπάρχει διαφορά, αλήθεια, και εδώ είναι το ίδιο ξανά. Ναι, πρόκειται για ακριβώς ένα σύντομο πέρασμα που έπρεπε να αντικατασταθεί. Ποιο είναι το πρωτότυπο; Είτε αυτό, είτε το άλλο. Κάναμε επίσης μια εναλλακτική εκδοχή, με το δείκτη του. 
[...]Αυτό είναι ό, τι πραγματικά έκανε (ο Γιάνης Βαρουφάκης). Το υπόλοιπο είναι η δημιουργία μας. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πολλές θέσεις στο χέρι του, αλλά αυτή η σκηνή ταιριάζει καλύτερα. Περιμένω μια κλήση από την Κυριακή, να με πάρει κάποιος και να ρωτήσει εάν είμαστε υπεύθυνοι για αυτό. Με κάλεσε κανείς; Κανένας! Θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί, ότι το βίντεο είναι ψεύτικο; Σίγουρα!»

Και ποιός έλληνας πήρε πρώτος θέση;





Τώρα τι θα πει  η ασυγκράτητη μαλ@..  Πόσο τζιμερος  γίνεσαι ρε άνθρωπε