Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Υιοθέτηση ενός παράλληλου νομίσματος. Μπορεί το Bitcoin να σώσει την Ελλάδα?



Θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών σε όλα τα μεγάλα ειδησιογραφικά και οικονομικά site έχει μετατραπεί το πρόσφατο άρθρο του Paul Mason στην εφημερίδα The Guardian με τίτλο 'Can a Bitcoin-style virtual currency solve the Greek financial crisis? '

Με το άρθρο του ο Paul Mason ανέλυσε τις επιπτώσεις που θα είχε στην οικονομία της Ελλάδας η υιοθέτηση ενός παράλληλου ψηφιακού νομίσματος βασισμένου στην τεχνολογία του Bitcoin.
Όπως είχε πει ο Paul Mason αφορμή γιαυτό το άρθρο του ήταν μια πρόταση που είχε κάνει παλιότερα ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ψηφιακού νομίσματος που το είχε ονομάσει FT coin “future-tax coin”.και θα λειτουργούσε σαν ένα συμβόλαιο που θα απέδιδε εξασφαλισμένα κέρδη σε όσους το εξαργύρωναν μετά από κάποια χρόνια.
Τέλος το άρθρο καταλήγει στην διατύπωση ότι ένα παράλληλο ψηφιακό νόμισμα θα βοηθούσε την Ελλάδα στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την χρονική στιγμή και που είναι η έλλειψη ρευστότητας
Όπως ήταν φυσικό το άρθρο πυροδότησε ένα κύμα συζητήσεων και αναλύσεων σε όλα τα μεγάλα ειδησιογραφικά και οικονομικά site με την πρώτη ολοκληρωμένη απάντηση να έρχεται από τον οικονομικό αναλυτή Tim Worstall με το άρθρο του 'No, Bitcoin Really Isn't The Solution To Greece's Debt Problems ' στο The Forbes.
 Ο Tim Worstall γράφει ότι μια υιοθέτηση ενός παράλληλου νομίσματος από την Ελλάδα θα σήμαινε αυτόματα και την defacto αποχώρηση της από την νομισματική ένωση και με την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα να της κλείνει άμεσα την στρόφιγγα της χρηματοδότησης.
Ενώ στην συνέχεια του άρθρου του εξηγεί ότι η πρόταση του Βαρουφάκη για την δημιουργία ενός FT Coin δεν έχει να κάνει με τίποτα με την τεχνολογία και την λειτουργία του Bitcoin και των σύγχρονων ψηφιακών νομισμάτων.
Την σκυτάλη σε αυτή την δημόσια συζήτηση και ουσιαστικά απάντηση στο αρχικό άρθρο του Paul Mason την πήρε η Financial Times στο άρθρο του David Keohane με τίτλο 'Greek funny money: no thanks'
Όπως και ο Tim Worstall έτσι και ο David Keohane θεωρεί ότι ένα εναλλακτικό ψηφιακό νόμισμα μόνο κακό θα έκανε στην οικονομία της Ελλάδας ενώ τονίζει ότι στις λίγες περιπτώσεις που εφαρμόστηκε αυτή η ιδέα απέτυχε παταγωδώς.
 Τον κύκλο αυτών των δημόσιων απόψεων κλείνουν προσωρινά ο Max Keiser με την οικονομική εκπομπή του στο Russia Today 'Keiser Report' με τον ίδιο να βλέπει αρκετά θετικά μια τέτοια ιδέα

 bitcoin-gr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση