Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Έτσι παίζεται το παιχνίδι: Τη λύση στο «γρίφο» της γνησιότητας ή μη του επίμαχου βίντεο που παρουσίασε στην εκπομπή του ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκίντερ Γιάουχ και το οποίο έδειχνε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του ως απάντηση στις επιλογές των Γερμανών πολιτικών, έδωσε ένας Γερμανός παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής, ο Γιαν Μπέρμαν.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο, ο ίδιος και το επιτελείο της εκπομπής του, επεξεργάστηκε το αυθεντικό βίντεο από την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο Ζάγκρεμπ και μέσω ειδικών εφέ και με τη συμμετοχή ακόμα και... σωσία, δημιούργησε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο στη Γερμανία. 
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής, με την κίνησή του ήθελε να «παγιδεύσει» τον δημοσιογράφο Γκίντερ Γιάουχ, αλλά και να δείξει το πάθος των Γερμανών (πολιτικών και πολιτών) εναντίον όλων όσοι επιτίθενται στη χώρα τους. 
Τι υποστήριξε ο δημιουργός του επίμαχου βίντεο στην εκπομπή του: 
«Έτσι, ετοιμάσαμε αυτό το βίντεο, με τον τίτλο "V για Βαρουφάκης" στις αρχές του Φεβρουαρίου και χρειαζόμασταν πρωτότυπο υλικό του πραγματικού Βαρουφάκη. Αλλά δεν υπήρχε τότε, οπότε έπρεπε να το αναζητήσουμε. Νομίζω ότι είχε γίνει ένα συνέδριο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το 2013. Και πράγματι, υπήρχαν κάποια αποσπάσματα που μας ενδιέφεραν. Αλλά πώς να βρεθεί η σύνδεση με την Κροατία; Δεν είναι τόσο εύκολο. 
Ευτυχώς μιλάω άπταιστα κροατικά επειδή οι γονείς μου κατάγονται από την Κροατία. Και μάλιστα, έχω φίλους στο Ζάγκρεμπ, οι οποίοι εργάζονταν στο «Ανατρεπτικό Ferstival» στο Ζάγκρεμπ. Τις καλύτερες ευχές μας για την Νίνα και η Ντίνα! Γεια Γερμανία, γεια Neo Magazin Royale! Τους χαιρετισμούς μου στον Günther Jauch και.. Γιάνη Βαρουφάκη, λυπάμαι πολύ! Σας παρουσιάζουμε: Κροατικά! 
Υπάρχει ένα μέρος στην ομιλία του, όπου λέει "και να δείξει το δάχτυλο στη Γερμανία" (σ.σ. and stick the finger to Germany). Πρόκειται για εντελώς ανώδυνο περιεχόμενο, σε μία «πλάγια» ομιλία. Δεν μιλά κυριολεκτικά ότι θέλει να δείξει στους Γερμανούς το δάχτυλο. Αλλά βρήκαμε μια ωραία πινελιά, για να φανεί σαν να μας δείχνει το δάχτυλο όσο λέει αυτή την πρόταση.
Λοιπόν, το δοκιμάσαμε. Είναι το βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο πραγματικό ή ψεύτικο; «V για Βαρουφάκης, σκηνή 15, λήψη 12». Τα γυρίσματα ήταν πραγματικά περίπλοκα, και έπρεπε να τα κάνουμε για δύο ημέρες. Για παράδειγμα, όπως μπορεί κανείς να δει, είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε το χέρι όπου θέλουμε να είναι. Έτσι, όπως θα δείτε, ώστε να ταιριάζει καλύτερα. Αν ο βραχίονας πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος. Γιατί αν το κάναμε όπως αυτό, θα είναι πολύ εμφανές ότι το χέρι του είναι πάρα πολύ μεγάλο. 
Φυσικά χρησιμοποιήσαμε διάφορα εφέ, όπως θόλωμα, για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται το τελικό αποτέλεσμα. Και κάναμε το καλύτερό μας για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό, ρυθμίζοντας άλλα πράγματα, όπως τις σκιές. Έτσι, δεν μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει, ότι το βίντεο έχει παραποιηθεί. 
[...]Έτσι, αυτό είναι το υλικό μας, το πρωτότυπο υλικό, και αυτό είναι που φτιάξατε; Ακριβώς. Λοιπόν, μπορείτε ακόμα να δείτε κάποια μικρά λάθη εδώ και εκεί. Αλλά σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Υπάρχει διαφορά, αλήθεια, και εδώ είναι το ίδιο ξανά. Ναι, πρόκειται για ακριβώς ένα σύντομο πέρασμα που έπρεπε να αντικατασταθεί. Ποιο είναι το πρωτότυπο; Είτε αυτό, είτε το άλλο. Κάναμε επίσης μια εναλλακτική εκδοχή, με το δείκτη του. 
[...]Αυτό είναι ό, τι πραγματικά έκανε (ο Γιάνης Βαρουφάκης). Το υπόλοιπο είναι η δημιουργία μας. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πολλές θέσεις στο χέρι του, αλλά αυτή η σκηνή ταιριάζει καλύτερα. Περιμένω μια κλήση από την Κυριακή, να με πάρει κάποιος και να ρωτήσει εάν είμαστε υπεύθυνοι για αυτό. Με κάλεσε κανείς; Κανένας! Θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί, ότι το βίντεο είναι ψεύτικο; Σίγουρα!»

Και ποιός έλληνας πήρε πρώτος θέση;

Τώρα τι θα πει  η ασυγκράτητη μαλ@..  Πόσο τζιμερος  γίνεσαι ρε άνθρωπε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση