Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Αντε και... δανείσου


Ακόμα και ο λίγο έμπειρος παρατηρητής των πολιτικών δρώμενων της χώρας αντιλαμβάνεται σήμερα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, και το τρίτο μικρότερο -αλλά ρυθμιστής- που είναι το ΠΑΣΟΚ, παίζουν ένα επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι.
Με αφορμή τον εντελώς λάθος και πλέον εκτός εποχής νόμο περί εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, οι μεν προσπαθούν να αποφύγουν τις εκλογές για να διατηρήσουν την εξουσία για μερικούς μήνες ακόμα και οι δε να τις προκαλέσουν προκειμένου να την καταλάβουν.


Στην προσπάθειά τους να κερδίσουν, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να κάνουν άκρως επικίνδυνες μανούβρες με ένα καράβι που μπάζει από παντού, όπως μοιάζει ακόμα σήμερα η χώρα, και μάλιστα μεσοπέλαγα και ενώ η θύελλα δεν έχει κοπάσει.

Εξηγούμαι απλά: οι πάντες γνωρίζουν, και στα τρία κόμματα, ότι... το έργο μιας αυτόνομης Ελλάδας που θα μπορεί να δανείζεται από τις ανεξάρτητες αγορές για να ζει και να πληρώνει τις υποχρεώσεις της δεν βγαίνει.

Το γράφουν οι αναλυτές των διεθνών οίκων, το δείχνουν οι ίδιες οι αγορές που τις τελευταίες ημέρες ρίχνουν την τιμή των ελληνικών ομολόγων και ανεβάζουν τα περιθώρια δανεισμού της χώρας (spreads).

Το δηλώνουν ωμά οι δανειστές μας, όπως η Λαγκάρντ για λογαριασμό του ΔΝΤ, το οποίο σε πρόσφατη έκθεσή του προβλέπει ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας θα ξαναφτάσει στα 238 δισ. ευρώ -που ήταν το 2008- κάπου το 2020! Κάπως έτσι θα εξελίσσεται και το χρέος.

Το είπε και το αντίπαλο δέος της Μέρκελ, ο Ντράγκι, στον ίδιο τον Τσίπρα όταν τον επισκέφθηκε. Αυτά που λέτε δεν γίνονται, φέρεται να είπε ο κεντρικός τραπεζίτης στον μέλλοντα πρωθυπουργό, αν εμπιστευτούμε τις δημοσκοπήσεις.

Οι δε Γερμανοί περιμένουν στωικά την επόμενη κυβέρνηση (τρικομματική ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ άνευ Βενιζέλου και Ποτάμι) για να διαπραγματευτούν την υπόθεση επιμήκυνσης του χρέους. Εκεί θα πιάσουν τον νέο πρωθυπουργό... απʼ τον λαιμό και πολύ απλά θα του πουν: αν θέλεις να δανείζεσαι, θα κάνεις ό,τι σου πούμε εμείς, είτε είστε εντός είτε εκτός μνημονίου. Αλλιώς, καλή τύχη... Αντε και δανείσου από τη Morgan Stanley και άμα δείτε ευρώ, γράψτε μας.

Αν, λοιπόν, όντως είναι έτσι (ή έστω κάπως έτσι) τα πράγματα, όπως περιγράφονται παραπάνω, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το θέατρο του παραλόγου με τον Σαμαρά να διώχνει την τρόικα και τον Τσίπρα να σκίζει το μνημόνιο απλώς κάνει άλλο ένα κακό στην Ελλάδα.
----------------------------------------------------
Πηγή: protothema.gr-Τάσσος Καραμήτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση