Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Να γιατί θα φέξει ……..γιατί όλοι γράφουν για τον Αλέξη !!!!!!



Michael Σαρίν (Γάλλος υπουργός Οικονομικών στους FT): «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι απολύτως δίκαιο και νόμιμο να γίνουν συζητήσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ». «Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι η σταθερότητα της ευρωζώνης». «Όλα τα πιθανά θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε αυτές τις συζητήσεις μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της ΕΕ».

Μάριο Σοάρες (ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, δύο φορές πρωθυπουργός και εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες): «Σε μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή η Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αποφασίσει για το μέλλον της χωρίς να συνεχίσει να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας που την οδηγούν στη φτώχεια, την οποία της επέβαλε η κυρία Μέρκελ και στις άλλες χώρες του Νότου. Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τις δημοκρατικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το φίλο και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα, που τόσο εκτιμώ και θαυμάζω».

Guardian: «Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη» αναφέρει, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του. «Το Βερολίνο και η Αθήνα παραμένουν οι δύο πόλοι της βασικής ευρωπαϊκής συζήτησης και μία νίκη του Τσίπρα είναι μία απάντηση σ αυτή τη συζήτηση που όλοι θα ακούσουν. «Αυτό φαίνεται απίθανο… Το Grexit θα δημιουργούσε προηγούμενο, διαλύοντας την καθορισμένη με συνθήκη υπόσχεση ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη». «Η αποβολή της Ελλάδας, μετά από όσα έχει περάσει, θα προκαλούσε μαζική δυσαρέσκεια για το Βερολίνο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian, θα ήταν τοξική».

Προφίλ (Αυστριακό ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό): «Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ!». Ολοσέλιδο σχόλιο του Georg Hoffmann-"οστενηοφ", ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, με το σκεπτικό ότι η νίκη του κόμματος θα ήταν θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τις απειλές της Ευρώπης περί Grexit, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, ωστόσο οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από αυτή την «ξεδιάντροπη και άνευ προηγουμένου» απόπειρα εκφοβισμού. Την ίδια ώρα κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά πια για Grexit και είναι προφανές ότι οι εταίροι έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική ότι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου κερδίζει όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια, και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε: Για παράδειγμα, οι Financial Τιμές επαινούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους ολιγάρχες, ενώ στο ερώτημα αν είναι τόσο ριζοσπαστικό το αίτημα του κόμματος για διαγραφή του χρέους, η -ειρωνική- απάντηση που δίνει η ίδια εφημερίδα είναι ότι αυτή η ιδέα είναι τόσο ριζοσπαστική, ώστε σχεδόν όλοι οι… mainstream οικονομολόγοι έχουν εκφραστεί υπέρ της.

Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια «συμβιβαστική φόρμουλα». Σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο αρθρογράφος συμφωνεί σε ό,τι αφορά στην αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι «η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους». Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το Spiegel, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».

Focus online (ρεπορτάζ για την έρευνα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Φράιμπουργκ / ΚΕΠ, αρχικά δημοσιευμένη στη WELT): «Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος καταρρέει ασταμάτητα». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι ερευνητές Lόder Gerken και Matthias Κούλας. «Οι μεταρρυθμίσεις των παρελθόντων ετών και η τεράστια οικονομική βοήθεια ύψους 234 δισ. ευρώ δεν άλλαξαν τίποτα».

FAZ (συνέντευξη με τον οικονομολόγο της UBS Ανδρέας Ηφfert): Πόσο πιθανό είναι ότι οι Έλληνες θα αποχωρήσουν από το ευρώ; «Δεν το πιστεύω (…) Ακόμα και αν το ήθελε η Γερμανία, η πλειοψηφία των άλλων χωρών της ευρωζώνης θα ήταν εναντίον της, διότι θα ήταν πολύ ανασφαλείς ως προς το τι θα συμβεί μετά».

Marianne (αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού στην Περιφέρεια Αττικής): «Ελλάδα: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά». «Μια περιφερειάρχης που την περίμεναν στη γωνία… αλλά που μέχρι σήμερα έχει κάνει μια άψογη διαδρομή. Ασχολήθηκε λοιπόν με τα πιο πιεστικά προβλήματα και αντιμετώπισε τις πιο επείγουσες καταστάσεις».

CCTV (Κίνα): «Anti-austerity SYRIZA party gains momentum». «Ο αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έχει μεγάλη απήχηση στους νέους, ενώ πολλοί στην Ελλάδα τον θεωρούν σύμβολο ανανέωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση