Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Μπόνους έως 300 ευρώ για όσους διαμένουν σε δήμους με αιολικά πάρκα

Ποσά μεταξύ 100 και 300 ευρώ θα πιστωθούν στον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ τον οποίο θα παραλάβουν 80.000-100.000 καταναλωτές που κατοικούν σε περιοχές με εγκατεστημένα αιολικά πάρκα πανελλαδικά.

Πρόκειται για ένα είδος αντισταθμιστικού οφέλους προς τους καταναλωτές των περιοχών αυτών, που είχε προβλεφθεί με νόμο του 2010 (ο οποίος όμως ουδέποτε εφαρμόστηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών), με το σκεπτικό να ενισχυθεί η αποδοχή των έργων ΑΠΕ από τις τοπικές κοινωνίες.


Ο νόμος προέβλεπε ότι παρακρατείται από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ποσό ίσο με το 1% του ετήσιου τζίρου τους και αποδίδεται στους κατοίκους των περιοχών, στα όρια των οποίων λειτουργούν αιολικά πάρκα.

Το ποσό αυτό για την τετραετία 2010-2013, ανέρχεται σε 13,3 εκατ. ευρώ, και σύμφωνα με την απόφαση των υπουργείων ΠΕΚΑ, Οικονομικών, και Εσωτερικών που υπεγράφη προ ημερών, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ 80-100.000 καταναλωτών που διαμένουν σε 272 χωριά σε όλη τη χώρα.

Όσο για τα 13,3 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη παρακρατηθεί από τον ΛΑΓΗΕ και τον Διαχειριστή των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών, και θα πιστωθούν άμεσα στους 80-100.000 δικαιούχους.

Ο Δήμος που δικαιούται τα περισσότερα χρήματα είναι η Κάρυστος στην Εύβοια καθώς διαθέτει τα περισσότερα και μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα. Τα νοικοκυριά του εν λόγω Δήμου θα μοιραστούν 1,25 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί η Σητεία που θα μοιραστεί 909.000 ευρώ, η Τρίπολη (619.986 ευρώ), η Κύμη και το Αλιβερί (608.000 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση