Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

« Πάρτα μωρή Τρόικα!»



Όποιος δεν μετέχει στο κλίμα ευφορίας που προκάλεσε στους ψηφοφόρους του και σε πολλούς άλλους ο Σύριζα, είναι αυτός που χαλάει το πάρτυ. Αν και με όρους… κοινωνικούς το αντιλαμβάνομαι, ομολογώ πως με πολιτικούς όρους, δεν συμβαίνει το ίδιο. Δεν θα διαφωνήσω πως είναι ωραίο να έχουμε καλή διάθεση. Ούτε εγώ συμπαθώ τους γκρινιάρηδες και τους μουντρούχους. Θυμίζω όμως πως πρόκειται για τον λαό που το 2009 εξέλεξε τον Γεώργιο Παπανδρέου με 44% και που δέκα ημέρες μετά του έδινε ποσοστό δημοφιλίας 70% επί των ψηφισάντων! Όχι, δεν εξισώνω την προσπάθεια της Κυβέρνησης Τσίπρα με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη κατά τον ισοπεδωτικό τρόπο στον οποίο μας έθισε η κ. Βούλτεψη. Αλλά μόνο και να ψελλίσω ένα καλοπροαίρετο «κάτσε να δούμε πώς θα τα καταφέρουν» οι Συριζαίοι της απανταχού συντροφιάς δυσθυμούν και αρχίζουν τα υπονοούμενα που με κάνουν να αναρωτιέμαι «μήπως είμαι δεξιός και δεν το ξέρω;». Πέρα από τα ταρατατζούμ του ροκ σταρ Βαρουφάκη που τα ευχαριστήθηκε η ψυχούλα του εξαθλιωμένου έλληνος (και λίγο και η δική μου) δεν έχουμε δει κάτι πραγματικά ρηξικέλευθο μέχρι σήμερα από τη νέα Κυβέρνηση. Και πώς να δούμε μέσα σε μιάμιση εβδομάδα; Θα πείτε. Έλα μου ντε! Οπότε γιατί τα πανηγύρια; Γιατί στο φινάλε, τέτοιοι τύποι είμαστε εμείς οι έλληνες: για αυτές τις δηλώσεις Βαρουφάκη ψηφίσαμε Σύριζα και για αυτό το ύφος του Ντάισενμπλουμ φέραμε την αριστερά στην εξουσία. Για το σύνθημα που μπορούμε να φωνάξουμε στους απέναντι, ακόμη και αν η ομάδα μας δεν τα καταφέρει. «Πάρτα μωρή τρόικα!». Είναι η γηπεδική αντίληψη της πολιτικής. Το τι θα γίνει στον αγώνα είναι δευτερεύουσας σημασίας, άπαξ και εκτονωθήκαμε. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Σύριζα θα κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της. Πιθανότατα δεν θα είναι τόσο ανατρεπτικές όσο θα περίμενε κανείς και αυτό είναι το λογικό. Ψηφίσατε Σύριζα για να ρίξει καρπαζιές στην Ευρώπη ενώ δεν θέλει με τίποτα να φύγει. Κατά βάθος το ξέρατε ότι δεν γίνονταν και τα δύο. Αλλά εσείς το θέλατε. Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις λοιπόν, η Κυβέρνηση Σύριζα είναι πιθανό ότι θα έχει μεγαλύτερη ανάγκη την στήριξη αυτών που την ψήφισαν. Μετά την πρώτη αναποδιά στις διαπραγματεύσεις (γιατί συμβαίνουν και αυτά στις διαπραγματεύσεις) η ανάγκη της Κυβέρνησης Τσίπρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για στήριξη και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Τότε θα πρέπει να έχουν άποψη και να έχουν προσπαθήσει να καταλάβουν τι ακριβώς μπορούμε να πάρουμε και πότε, ώστε να αξιολογήσουν την κυβέρνησή τους και πιθανότατα να της πουν και μπράβο. Οι ζηλωτές λοιπόν συμβουλεύονται να πανηγυρίζουν με σύνεση και να έχουν τα μάτια τους ανοικτά. Αυτό πρέπει να είναι το μάθημα από τα τόσα χρόνια ανεύθυνης διακυβέρνησης της χώρας από τον λαϊκισμό και τον οπορτουνισμό. Αυτά είναι ο εχθρός και όχι όσοι δεν φωνάζουν αρκετά δυνατά "Τσί-πρας Τσί-πρας".

ΙΟΒΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση