ika_ouraΣτην εξάρθρωση σπείρας συνταξιούχων που δρούσε σε όλη την επικράτεια και αριθμούσε πάνω από 160 μέλη προχώρησε σήμερα το πρωί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με συντονισμένη επιχείρηση σε 18 υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Αττική, στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι ηλικιωμένοι καιροφυλακτούσαν γύρω από τοπικά καταστήματα του ΙΚΑ νωρίς το πρωί και μόλις αυτά άνοιγαν τις πόρτες τους έσπευδαν να πάρουν μεγάλο αριθμό από χαρτάκια με νούμερα προτεραιότητας, τα οποία εν συνεχεία πωλούσαν στη «μαύρη» αγορά εξασφαλίζοντας αστρονομικά οφέλη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κυριότεροι αγοραστές των «μαγικών» χαρτακιών είναι σεσημασμένοι θιασώτες των δημοσίων υπηρεσιών, άνθρωποι που συχνάζουν εκεί καθημερινά και αρέσκονται στο να εξερευνούν τα «σκοτεινά» σημεία της δημόσιας διοίκησης, να διαπληκτίζονται με τους υπαλλήλους αλλά και να σχολιάζουν μεγαλόφωνα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Μεταξύ των πελατών της σπείρας βρίσκονται ακόμη λογιστές, τα μέλη του πανελλήνιου συλλόγου «Φίλοι για τον Συνάνθρωπο», επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, χρήστες ναρκωτικών ουσιών που βρίσκονται σε προγράμματα αποτοξίνωσης αλλά και συνεργάτες πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών που πληρώνονται για να εμφανίζονται σε ζωντανή σύνδεση και να εξιστορούν τις εμπειρίες τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δραστηριότητα του κυκλώματος έγινε αντιληπτή όταν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που παρακολουθούσαν κάθε πρωί την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1 παρατήρησαν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες που κάνουν δηλώσεις από το ΙΚΑ Καλλιθέας είναι οι ίδιοι με αυτούς που μια εβδομάδα νωρίτερα βρίσκονταν στο ΙΚΑ Νέας Σμύρνης.
Εγκέφαλος της σπείρας είναι 78χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός που διέμενε στην περιοχή του Παπάγου και είναι ήδη προφυλακισμένος. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως ο 78χρονος ήξερε απέξω όλες τις εγκυκλίους και τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το 1978, τις οποίες και απήγγειλε μια προς μια στην κατάθεση του στον ανακριτή.
Στην ανακοίνωση της, η Ασφάλεια Αττικής συστήνει ψυχραιμία σε όσους έχουν εκκρεμότητες στο ΙΚΑ και ήδη έχουν αρχίσει να συρρέουν προς τα κοντινότερα υποκαταστήματα του οργανισμού με την ελπίδα πως θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν μέχρι το τέλος της βάρδιας, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πανικός.

 http://www.tokoulour...mexri_thanatou/