Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

;;;;;;



Ο Δικός μας ο βοσκός μπορεί να βάλει ενέχυρο τα βοσκοτόπια και να πάρει δάνειο
για κανάλι ;;;;;;

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΑΝΤΡΙ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΑΝΤΡΙ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ
…………………………………..

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, σε απόσταση αναπνοής από πολλές εξοχικές κατοικίες της περιοχής, παραβιάζοντας κατάφωρα τόσο τις ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και οικισμών, όπως αυτές έχουν θεσπιστεί και προβλέπονται στον νόμο, όσο και την σχετική  με τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων νομοθεσία.

Πέραν των ανωτέρω εκτεθειμένων, πρέπει να επισημανθεί ότι στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική εγκατάσταση δεν τηρούνται ούτε οι βασικότεροι των κανόνων υγιεινής, με αποτέλεσμα το μαντρί αυτό να αποτελεί σοβαρότατο υγειονομικό κίνδυνο, μία κατ’ ουσίαν υγειονομική «βόμβα», η οποία απειλεί όχι μόνο τους κατοίκους των γειτονικών κατοικιών, αλλά και τους κατά διαστήματα παραθερίζοντες στην εν λόγω περιοχή.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι μονάδες που δεν απολυμαίνονται τακτικά και στις οποίες παραμένουν για καιρό τα κόπρανα και οι εν γένει σωματικές εκκρίσεις των προβάτων αποτελούν το δίχως άλλο εκκολαπτήρια πολλών ασθενειών, οι οποίες είναι δυνατόν να μεταδοθούν στον άνθρωπο, με τραγικές, πολλές φορές, συνέπειες.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ύπαρξη τσιμπουριών και ψύλλων, ως φυσικό επακόλουθο των άσχημων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στον εν λόγω χώρο, καθιστούν την παράλειψη του Δήμου, της Περιφέρειας και όλων των αρμόδιων φορέων να δράσουν, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν επανειλημμένως ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό,  εγκληματική.

freelist.gr

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η μεγαλύτερη Μυκηναϊκή ακρόπολη της Ελλάδας

Η μεγαλύτερη Μυκηναϊκή ακρόπολη της Ελλάδας χτίστηκε πάνω σε έναν λόφο που κάποτε ήταν νησί. Το εντυπωσιακό οχυρό είχε 5,50 μέτρα πάχος και αποτελούταν από τεράστιους ογκόλιθους

GLAS aerial view 2
Βορειοανατολικά της κοιλάδας της Κωπαΐδας ξεπροβάλλει το κάστρο του Γλα. Ένα οχυρό που βρίσκεται στην περιοχή της Βοιωτίας και δημιουργήθηκε την περίοδο της Μυκηναϊκής εποχής.

Το όνομα Γλα προέρχεται από την τουρκική γλώσσα καθώς δεν είναι το γνωστό το αρχαίο όνομα του.


Το εντυπωσιακό κάστρο έχει τρία χιλιόμετρα μήκος και θεωρείται η μεγαλύτερη μυκηναική ακρόπολη της Ελλάδας.


Χτίστηκε περίπου το 1.300 π.Χ. ώστε οι άρχοντες της περιοχής να επιβλέπουν την πεδιάδα.


Aerial view of Glas without CAD 

Η πεδιάδα της Κωπαϊδας, τα παλαιότερα χρόνια ήταν λίμνη και ο λόφος που χτίστηκε η ακρόπολη, νησί.
Πάνω στο «νησί» χτίστηκε το τεράστιο φρούριο σε ύψος 20 εώς 40 μέτρα από την πεδιάδα.

Οι Μινύες ένα προϊστορικό φύλο που έλεγχε την περιοχή της Βοιωτίας, όταν έφτασαν στην περιοχή είχαν αναλάβει την αποξήρανση της λίμνης.


Τα επόμενα χρόνια χτίστηκε το κάστρο του Γλα.


Δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος υπολογίζεται, σύμφωνα με σημερινές έρευνες, ότι μετακινήθηκαν και 250.000 κυβικά μέτρα από πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για το μεγαλόπνοο έργο.

Το οχυρό είχε 5,50 μέτρα πάχος και αποτελούταν από τεράστιους ογκόλιθους. Για την ολοκλήρωση του, εργάστηκαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.


Στο εσωτερικό του δεν είναι χτισμένα πολλά κτίρια. Το μεγαλύτερο και βασικό κτίριο της ακρόπολης  είναι το Μέλαθρον.


Υπάρχουν δρόμοι που ενώνουν τις τέσσερις πύλες του κάστρου και αναχώματα περιμετρικά για να εμποδίζουν την εισροή νερού.


Πηγή: Καστρολόγος
Πηγή: Καστρολόγος

Πιθανότατα, το κάστρο του Γλα χρησίμευε ως αποθηκευτικό κέντρο των καλλιεργειών και ως χώρος επίβλεψης των εργασιών στην πεδιάδα. Τα ελάχιστα κτίσματα φανερώνουν ότι δεν χτίστηκε για να κατοικηθεί από πληθυσμό.


Πιθανώς, διέμεναν εργάτες και οι άρχοντες που διορίζονταν από τα ανάκτορα των Θηβών και Ορχομενού ώστε να ελέγχουν την αποξήρανση της λίμνης.

Λειτουργούσε για να οργανώνονται οι γεωργικές εργασίες, η φορολογία και να ελέγχεται ο τοπικός πληθυσμός.


Εκατό χρόνια μετά την δημιουργία του, το φρούριο εγκαταλείφθηκε ξαφνικά.
Μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το 1.200 π.Χ. είναι η επικρατέστερη αιτία, η οποία θα προήλθε από κάποιον εχθρό.


Όταν καταστράφηκε, αυτόματα σταμάτησαν όλα τα έργα.


Ο Όμηρος αναφέρει ότι ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των βασιλείων της Θήβας και του Ορχομενού ήταν η αιτία που η Κωπαίδα έγινε πάλι λίμνη.
 
 πληροφορίες από τον Καστρολόγο