Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Μαζί σου !!!!



Ποιος  υπουργός έσκασε στα γέλια όταν έμαθε πως υπουργός της Αγγλίας παραιτήθηκε γιατί έβαλε τον λογαριασμό του καθαριστηρίου στα  κρατικά έξοδα ;;;;;;  

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Δε πα’ να είσαι ψέμα, εγώ σε λέω απάτη.




Κατρούγκαλος: Τέλος οι επικουρικές συντάξεις - Η εθνική σύνταξη θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία - Δεν θα επιβληθεί νέος φόρος για το ασφαλιστικό.


Δηλαδή την εισφορά υπέρ του ΙΚΑ από τον εργαζόμενο και τον εργοδότη θα την μαζεύει η εφορία .Έλα μου όμως που απ όλα τα έσοδα του κράτους πρώτα θα τα παίρνουν οι δανειστές που ελέγχουν τους κωδικούς εσόδων και μετά  όλοι οι υπόλοιποι ,δηλαδή κε υπουργέ αν περισσεύουν θα παίρνουμε έτσι δεν είναι ;;; όλοι οι κωδικού εσόδων δεν ανήκουν στους δανειστές;;;;;

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης...
Ινιάτζιο Μαρίνο, αργά χθες το βράδυ, που νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να επιστρέψει το ποσόν των 20.000 ευρώ που δαπάνησε σε εστιατόρια με την οικογένεια και φιλικά του πρόσωπα, χρεώνοντάς τα...
σε πιστωτική κάρτα της δημαρχίας. Ο ειδικός λογαριασμός αφορά δαπάνες για δεξιώσεις και προσκλήσεις επίσημων προσκεκλημένων της δημαρχίας. Το σκάνδαλο αυτό αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μαρίνο, η θητεία του οποίου είχε συνδεθεί με σειρά σκανδάλων.

Ο Μαρίνο αρνήθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες χρεώνοντας τη δημοτική πιστωτική κάρτα, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην πολιτική αντιπαράθεση. Παρά ταύτα, ο δήμαρχος θεώρησε ότι δεν μπορούσε πλέον να αποφύγει την κατακραυγή, επιλέγοντας την παραίτηση.


«Δωρίζω στη Ρώμη 20.000 ευρώ, που δαπανήθηκαν με την πιστωτική κάρτα του δημάρχου για επίσημα γεύματα. Τα έξοδα αυτά έγιναν για το συμφέρον της Ρώμης. Τώρα, ας προχωρήσουμε προς το μέλλον για το καλό της πόλης μας», έγραψε ο Μαρίνο στον προσωπικό του λογαριασμό στη σελίδα του Facebook, λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει τη δημαρχία. Τα νομικά προβλήματα του δημάρχου, όμως, μόλις αρχίζουν, καθώς η εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια έρευνας όσον αφορά τις συγκεκριμένες δαπάνες, ενώ ακόμη και οι πολιτικοί σύμμαχοι του Μαρίνο στο Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ρέντσι είχαν αποστασιοποιηθεί από αυτόν. Η απόφαση του Μαρίνο να δημοσιοποιήσει το σύνολο των δαπανών του μέσω Διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα είναι αυτή που πυροδότησε την αντιπαράθεση. Σε ένα σημείο της δήλωσης δαπανών, ο δήμαρχος εμφανίζεται να δειπνεί με τον πρέσβη του Βιετνάμ, ο οποίος διέψευσε, όμως, το γεύμα. Σε άλλο σημείο, ο Μαρίνο υποστηρίζει ότι γευμάτισε με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε πολυτελές εστιατόριο, με τον ιδιοκτήτη του να αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ρομαντικό δείπνο μεταξύ του Μαρίνο και της συζύγου του. Παρότι ο Μαρίνο δεν αντιμετώπισε κατηγορίες προσωπικών σκανδάλων, πολλά δημοτικά συμβόλαια αποδόθηκαν σε εταιρείες με σχέσεις με τη μαφία, ευνοώντας μέλη του δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη του πρώην πλέον δημάρχου...

kathimerini.gr

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Λ. Ρακιντζής: Αυτό είναι το προφίλ του επίορκου δημόσιου υπαλλήλου – Ποιο το επίπεδο μόρφωσης, η ηλικία και το πόστο του



Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας.
Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, το βράδυ της Τετάρτης με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», ο κ. Ρακιντζής κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.
«Σε υψηλά κλιμάκια συνήθως οι επίορκοι»
Για το επίκαιρο θέμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Ρακιντζής σκιαγράφησε το προφίλ των περισσοτέρων αναφέροντας ότι συνήθως πρόκειται για άτομα με ανώτατο εκπαιδευτικό επίπεδο, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και κατέχουν θέσεις σε υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, κυρίως διευθυντικές. Χάρη στο πόστο τους διαθέτουν οικονομική ευχέρεια, με αποτέλεσμα όταν κατηγορηθούν για διαφθορά και παραπεμφθούν στο δικαστήριο, να αναθέτουν την υπόθεσή τους στους καλύτερους και ακριβότερους δικηγόρους, οι οποίοι συχνά πετυχαίνουν την αθώωσή τους.
«Μικρότερα τα φακελάκια λόγω κρίσης»
Ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε, έχουν λιγοστέψει τα φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και έχουν μειωθεί αισθητά τα σχετικά «κόστη» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το «φακελάκι»: Πριν από τα μνημόνια γιατροί ζητούσαν από τους ασθενείς ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσό έχει πέσει στα 300 ευρώ.
Γιατροί, ωστόσο, εμπλέκονται και σε υποθέσεις που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, επιβαρύνουν παράνομα τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ άλλοι προκειμένου να γλιτώσουν την τσιμπίδα του νόμου εφευρίσκουν φθηνές δικαιολογίες.
Ειδικότερα, ο κ. Ρακιντζής υπενθύμισε την υπόθεση χειρουργού που κατάφερε να προαχθεί σε καρδιοχειρουργό προσκομίζοντας ακόμα και πλαστή συστατική επιστολή του Μαγκντί Γιακούμπ. Κίνησε τις υποψίες και τελικά απολύθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς του που πέθαιναν στα χέρια του ήταν τριπλάσιοι σε σχέση με τον μέσο όρο των συναδέλφων του.
Σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο αποκαλύφθηκε ότι σε μόλις έξι μήνες 32 χειρουργοί, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές του ιδρύματος, εξυπηρετούσαν την ιδιωτική πελατεία τους κάνοντας εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις (μπότοξ, ανόρθωση στήθους, επιθέματα στο πρόσωπο, ρινοπλαστικές και λιποαναρροφήσεις) και τις δήλωναν ως επείγοντα περιστατικά (σκωληκοειδίτιδα κ.λπ), επιβαρύνοντας τον ασφαλιστικό φορέα του «ασθενούς».
Γιατρός δημόσιου νοσοκομείου διατηρούσε, κατά παράβαση της νομοθεσίας, ιδιωτικό ιατρείο. Την ώρα που εκπρόσωποι των αρχών διενέργησαν έλεγχο στο ιατρείο του βρίσκονταν στην αναμονή 6-7 ασθενείς του. Ο γιατρός δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι βρίσκεται στο χώρο όχι για άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά γιατί γιορτάζει τα γενέθλιά του και ότι οι παρευρισκόμενοι είναι συγγενείς και φίλοι που ήρθαν για να του ευχηθούν.
Ο γενικός επιθεωρητής αναφέρθηκε και σε «αμαρτωλά» δημόσια έργα. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παράκαμψη της Σπάρτης, λέγοντας ότι ο εργολάβος εισέπραξε το σύνολο των 17 εκατ. ευρώ που προϋπολογίστηκε το έργο, το οποίο ωστόσο ουδέποτε κατασκευάστηκε, με αποτέλεσμα η χώρα να απειλείται από την Ε.Ε. με υψηλό πρόστιμο.
«Ζητούμενο η αλλαγή νοοτροπίας και η πολιτική βούληση»
Ο κ. Ρακιντζής υποστήριξε ότι για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του λαού αλλά και να υπάρχει σχετική πολιτική βούληση. «Όλες οι κυβερνήσεις διακηρύττουν ότι θα πατάξουν τη διαφθορά και ότι “το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο”, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα μαχαίρι να φτάνει στο κόκκαλο» πρόσθεσε.
Πάντως, πρότεινε την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για να διαπιστωθεί ποιοι νόμοι είναι σε ισχύ και ποιοι είναι ανενεργοί. Με αυτό τον τρόπο, διευκρίνισε, θα έχουμε ασφάλεια Δικαίου, που αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της διαφάνειας. Από συστάσεως του ελληνικού κράτους έως σήμερα, συμπλήρωσε, έχουν ψηφιστεί 17.500 νόμοι και έχουν εκδοθεί 120.000 εγκύκλιοι, ενώ ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός αποτελείται από 30.000 σελίδες.
Πηγή: ΑΜΠΕ