Καλώς όρισες σιγουρατζή !!! Ευχόμαστε να σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις!!!!!!!!! καθημερινά νέα από το χωριό μας και την Λοκρίδα …….!..... Γράψε τι θέλεις να διαβάσουν άμεσα οι συντοπίτες μας………. Γίνε σιγουρατζής και άλλαξε νοοτροπίες ……..!...... Μην το αφήσεις … .Έλα να Δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις ……… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι διαβάζεις εδώ, σου μένει!!!!!!!!!! sigouratzis@gmail.com

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«Σήμερα πήρα ανάσα»

«Σήμερα πήρα ανάσα»


«Σήμερα νιώθω πως κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη απέναντι στον φόβο, στην κακογουστιά, στην ασχήμια, στην ανηθικότητα, στην αδικία και στην ανοησία που μας μικραίνει» έγραψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη:
 
Σήμερα πήρα ανάσα! Είτε ξαναβουτήξω είτε όχι, έχω αέρα στα πνευμόνια και χαρά στην καρδιά.

Σήμερα νιώθω πως κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη απέναντι στον φόβο, στην κακογουστιά, στην ασχήμια, στην ανηθικότητα, στην αδικία και στην ανοησία που μας μικραίνει.

Σήμερα ελπίζω πως θα γίνει σύντομα παρελθόν αυτό που κυρίως εκπροσώπησε τα όσα μ’ έδιωχναν απ’ τη χώρα μου, αυτό που, όποτε ξεπηδούσε μέσα απ’ την οθόνη, ή εμφανιζόταν απρόσκλητο σε κάθε πτυχή της ζωής μου, μ’ έκανε να θέλω να κλείσω τα αυτιά και τα μάτια των παιδιών μου.

Σήμερα χαίρομαι που όλα αυτά τα χρόνια απέφυγα κάθε κομματική ανάμιξη και θέση, ώστε να μπορώ να γράφω απ' την καρδιά μου, χωρίς βαρίδια, τα όσα γράφω.

Σήμερα εγώ, ο εμμονικά ακομμάτιστος, ο (λόγω καθοριστικών για τη διαμόρφωσή μου εμπειριών) καχύποπτος απέναντι σε κάθε ηγεσία, ο χωρίς συμφέρον να εκτίθεται (και ειδικά σε περιπτώσεις που νομοτελειακά μόνο εναντίον του θα γυρίσουν), εκθέτω τη συγκίνησή μου ευχαρίστως, κι ας μου βγει και σε κακό.

Σήμερα ελπίζω πως όσα έθρεψαν το ναζιστικό φίδι μπορούν να εξαλειφθούν. Μαζί τους, αναπόφευκτα, θα εξαλειφθεί κι αυτό.

Σήμερα χαίρομαι που ζω στην Ελλάδα. Χαίρομαι που, ενώ έφτασα τόσο κοντά, δεν την εγκατέλειψα και είμαι εδώ τώρα, μαζί με τους ανθρώπους του τόπου μου, μπροστά σε ένα αύριο άγνωστο, επικίνδυνο, δύσκολο αλλά δικό μας.

Σήμερα νιώθω υπερήφανος που ανήκω σε μια χώρα που ξεκινά επιτέλους τον αγώνα της για δικαιοσύνη και ανθρωπιά, όρθια, γυμνή και σίγουρη, ενάντια στην απάνθρωπη ψύχρα των λογιστών του θανάτου.

Σήμερα ο τόπος μου από κακό παράδειγμα γίνεται πρόταση.

Σήμερα οι ξένοι φίλοι μου, καλλιτέχνες και μη, προοδευτικοί και μη, μας κοιτάνε αλλιώς. Πάλι σαν ούφο βέβαια, αλλά αλλιώς...

Σήμερα μπορώ να ελπίζω πως δεν θα αντιμετωπίζομαι πια από τους προύχοντες, εγώ και ο κάθε πολίτης, σαν υποτακτικός, άσχετος, λίγος, αμελητέος, ανεπαρκής, ανίκανος, απατεώνας, ζητιάνος, ουτοπιστής, παράξενος, ρομαντικός, χέστης, ηλίθιος και μόνος.

Σήμερα νιώθω πως χαμογέλασαν, έστω και λειψά, τα νεκρά παιδιά του Βουνού, οι κατατρεγμένοι, οι βασανισμένοι, οι φυλακισμένοι, οι εκτελεσμένοι, οι αφημένοι να σαπίζουν ανώνυμοι στα χαντάκια της ιστορίας, οι ήρωες που εξαφάνισε η αφήγηση των κουστουμαρισμένων, φρεσκοξυρισμένων συνεργατών κάθε λογής κατακτητών. Κι ας μην είναι μόνον έτσι, κι ας μην είναι ακριβώς έτσι, κι ας είναι δύσκολα θέματα αυτά για να τα πιάνουμε εύκολα στο στόμα μας.

Σήμερα εύχομαι να ακούσει κάποιος τα παιδιά μας που αγκομαχούν λυπημένα κάτω από ένα σύστημα παιδείας απάνθρωπο, βλακώδες και αναποτελεσματικό.

Σήμερα εύχομαι ο ασθενής, ο ορφανός, ο μετανάστης, ο φυλακισμένος, ο άνεργος και ο φτωχός να γίνουν οι πρωταγωνιστές της σκέψης και της έμπρακτης έγνοιας μας.

Σήμερα εύχομαι ο Πολιτισμός να πάψει να θεωρείται πολυτέλεια για αργόσχολους και να γίνει το ψωμί και το νερό της κάθε μέρας και της ψυχής μας. Όλος ο Πολιτισμός και όχι μόνον αυτός των διασήμων. Να γίνει συγκάτοικος στο σπίτι μας και πρόσωπό μας εντός και εκτός συνόρων.

Σήμερα εύχομαι το ποδόσφαιρο να γίνει ξανά ένα άθλημα και όχι η γλώσσα μιας άναρθρης χώρας.

Σήμερα ξέρω πως χωρίς την ακούραστη συμμετοχή όλων μας, θα επιστρέψουμε σε κυβερνήσεις λοβοτομής. Πως δεν μας παίρνει πια να απέχουμε, να κριτικάρουμε από μακριά, να θέτουμε την διακυβέρνηση έξω από το όριο της φωνής, της γνώμης και της πράξης μας.

Σήμερα εύχομαι η Ευρώπη να γίνει Ευρωπαϊκή, κι εμείς κομμάτι της ουσίας της.

Σήμερα τα παιδιά μου, που πάλευα να φύγουν, να ζήσουν αλλού, μπορώ να τα ονειρεύομαι μεγάλα και δημιουργικά εδώ, στον τόπο τους.

Σήμερα επαναπατρίζω οριστικά τα όνειρα, τα σχέδια και τις προσδοκίες που τοποθέτησα αλλού, τότε που ετοιμαζόμουν να τα ακολουθήσω στα ξένα.

Σήμερα δέχομαι ευχαρίστως να πληρώσω όσα αναλογούν στην χρόνια ανοχή μου απέναντι σε διαφθορείς και διεφθαρμένους, καθώς και την όποια συμμετοχή μου, από άγνοια, αδυναμία, υποχρέωση ή συνήθεια, στο παιχνίδι τους. Φτάνει να πληρώσουν αναλογικά και αυτοί.

Σήμερα χαίρομαι που δεν ζήτησα και δεν πήρα τίποτα ιδιωτικά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και χαίρομαι διπλά που δεν θα ζητήσω τίποτα ιδιωτικά από τις επόμενες.

Σήμερα μπορώ να ονειρεύομαι μια συλλογική διακυβέρνηση αντί για εξουσία. Θα πέσω έξω, το ξέρω, μου το φωνάζουν η πραγματικότητα και η ιστορία. Όμως, και μόνο που μπορώ να το ονειρεύομαι, είναι μεγάλο πράγμα.

Σήμερα μπορώ να ελπίζω πως σύντομα η σχέση Εκκλησίας-Κράτους θα τελειώσει. Γιατί δεν τιμά κανέναν από τους δύο και υποτιμά θρήσκους και άθρησκους πολίτες.

Σήμερα εύχομαι η Κύπρος να αντιμετωπιστεί επιτέλους με τη σοβαρότητα, τη γνώση, τη συνέπεια και την αγάπη που της αξίζει. Γιατί, αν χαθεί, θα χαθεί μαζί της και η Ελλάδα.

Σήμερα ελπίζω πως μπορεί να ανεβεί επιτέλους το επίπεδο του πολιτικού λόγου.

Σήμερα ελπίζω πως η πολιτική μπορεί κάποτε να πάψει να αποτελεί βρισιά.

Σήμερα μαζεύω τα κομμάτια μου, τινάζω τη σκόνη δεκαετιών από τα όνειρά μου και ετοιμάζομαι για τα δύσκολα που ακολουθούν.

Σήμερα, επιτέλους, ελπίζω.

Και εύχομαι το σήμερα να κρατήσει στο αύριο.
Αλκίνοος Ιωαννίδης, 25/1/15


* Το κείμενο αυτό είναι το αποτύπωμα της παρούσας στιγμής. Γράφτηκε με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των σημερινών εκλογών, με την υπερβολή της συγκίνησης, που κι αυτή πρέπει να καταγράφεται.
 

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ !!!!!!!! ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΔΩ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο μύθος λέει ότι ότι όποιος αρχηγός κόμματος  επισκεφθεί την ΛΑΡΚΟ  μετά κυβερνάει και την Ελλάδα 

 Ένα μύθο θα σας πω



~Λαρκικός  μύθος~
Το πείραμα και η επιβεβαίωση έγινε με τον  Ανδρέα.

Στην Λαρκική  μυθολογία  ο Λαρκόταυρος ήταν ένα ον με σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου .

Κατοικούσε στον Οικισμό ΛΑΡΚΟ κτίσμα που φτιάχτηκε από το ΟΑΕΔ  με λεφτά των εργαζομένων κατόπιν  όλα  ανήκουν  σε διαφόρους  ιδρυτές  και συνδικαλιστές.

 Ο Λαρκόταυρος  σκοτώθηκε από τους  εργάτες αφού πρώτα  σκότωσε αρκετούς που είχαν πάει για το μεροκάματο…..

Ερμηνεία του μύθου
Σχετικά με το νόημα του μύθου του Λαρκόταυρου  έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες. Σύμφωνα με μία από αυτές, ο μύθος σχετίζεται με τους μύθους των παρατρεχάμενων  που όταν έρχεται ο αρχηγός , βγάζουν μαζί του  φωτογραφίες  υπόσχονται ότι θα εξυπηρετούν συμφέροντα  του κόμματος  ότι θα προσλαμβάνουν  θα καθαιρούν και ότι δικοί τους άνθρωποι θα  παίρνουν εργολαβίες  .

 Ακόμα υπάρχει η άποψη ότι ο μύθος της θανάτωσης του Λαρκόταυρου  συμβολίζει την απελευθέρωση των εργατών  από την κυριαρχία της ανόητης  τοποθετημένης κάθε  φορά συνδικαλιστικής και διοικητικής εξουσίας .

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Να γιατί θα φέξει ……..γιατί όλοι γράφουν για τον Αλέξη !!!!!!



Michael Σαρίν (Γάλλος υπουργός Οικονομικών στους FT): «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι απολύτως δίκαιο και νόμιμο να γίνουν συζητήσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ». «Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι η σταθερότητα της ευρωζώνης». «Όλα τα πιθανά θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε αυτές τις συζητήσεις μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της ΕΕ».

Μάριο Σοάρες (ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, δύο φορές πρωθυπουργός και εκλεγμένος από τον λαό πρόεδρος της Δημοκρατίας για δύο θητείες): «Σε μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή η Ελλάδα, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θα αποφασίσει για το μέλλον της χωρίς να συνεχίσει να αποδέχεται τις πολιτικές της λιτότητας που την οδηγούν στη φτώχεια, την οποία της επέβαλε η κυρία Μέρκελ και στις άλλες χώρες του Νότου. Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τις δημοκρατικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το φίλο και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα, που τόσο εκτιμώ και θαυμάζω».

Guardian: «Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη» αναφέρει, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του. «Το Βερολίνο και η Αθήνα παραμένουν οι δύο πόλοι της βασικής ευρωπαϊκής συζήτησης και μία νίκη του Τσίπρα είναι μία απάντηση σ αυτή τη συζήτηση που όλοι θα ακούσουν. «Αυτό φαίνεται απίθανο… Το Grexit θα δημιουργούσε προηγούμενο, διαλύοντας την καθορισμένη με συνθήκη υπόσχεση ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη». «Η αποβολή της Ελλάδας, μετά από όσα έχει περάσει, θα προκαλούσε μαζική δυσαρέσκεια για το Βερολίνο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αναφέρει ο Guardian, θα ήταν τοξική».

Προφίλ (Αυστριακό ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό): «Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ!». Ολοσέλιδο σχόλιο του Georg Hoffmann-"οστενηοφ", ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν ήταν Έλληνας, θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, με το σκεπτικό ότι η νίκη του κόμματος θα ήταν θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τις απειλές της Ευρώπης περί Grexit, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους, ωστόσο οι Έλληνες δεν πτοήθηκαν από αυτή την «ξεδιάντροπη και άνευ προηγουμένου» απόπειρα εκφοβισμού. Την ίδια ώρα κανείς στην Ευρώπη δεν μιλά πια για Grexit και είναι προφανές ότι οι εταίροι έχουν συμβιβαστεί με την προοπτική ότι θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα του οποίου κερδίζει όλο και μεγαλύτερη συμπάθεια, και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμενε: Για παράδειγμα, οι Financial Τιμές επαινούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τους ολιγάρχες, ενώ στο ερώτημα αν είναι τόσο ριζοσπαστικό το αίτημα του κόμματος για διαγραφή του χρέους, η -ειρωνική- απάντηση που δίνει η ίδια εφημερίδα είναι ότι αυτή η ιδέα είναι τόσο ριζοσπαστική, ώστε σχεδόν όλοι οι… mainstream οικονομολόγοι έχουν εκφραστεί υπέρ της.

Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση θα αναζητήσει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- και με τη νέα κυβέρνηση μια «συμβιβαστική φόρμουλα». Σε σχέση με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο αρθρογράφος συμφωνεί σε ό,τι αφορά στην αναγκαιότητα ενός κουρέματος του χρέους και ειδικότερα στην εκτίμηση ότι «η ευρωζώνη στο σύνολο της θα βγει από την κρίση μόνον εάν διαγράψει ένα μέρος του χρέους». Υπό αυτό το πρίσμα, γράφει το Spiegel, οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη».

Focus online (ρεπορτάζ για την έρευνα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Φράιμπουργκ / ΚΕΠ, αρχικά δημοσιευμένη στη WELT): «Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος καταρρέει ασταμάτητα». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι ερευνητές Lόder Gerken και Matthias Κούλας. «Οι μεταρρυθμίσεις των παρελθόντων ετών και η τεράστια οικονομική βοήθεια ύψους 234 δισ. ευρώ δεν άλλαξαν τίποτα».

FAZ (συνέντευξη με τον οικονομολόγο της UBS Ανδρέας Ηφfert): Πόσο πιθανό είναι ότι οι Έλληνες θα αποχωρήσουν από το ευρώ; «Δεν το πιστεύω (…) Ακόμα και αν το ήθελε η Γερμανία, η πλειοψηφία των άλλων χωρών της ευρωζώνης θα ήταν εναντίον της, διότι θα ήταν πολύ ανασφαλείς ως προς το τι θα συμβεί μετά».

Marianne (αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού στην Περιφέρεια Αττικής): «Ελλάδα: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά». «Μια περιφερειάρχης που την περίμεναν στη γωνία… αλλά που μέχρι σήμερα έχει κάνει μια άψογη διαδρομή. Ασχολήθηκε λοιπόν με τα πιο πιεστικά προβλήματα και αντιμετώπισε τις πιο επείγουσες καταστάσεις».

CCTV (Κίνα): «Anti-austerity SYRIZA party gains momentum». «Ο αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έχει μεγάλη απήχηση στους νέους, ενώ πολλοί στην Ελλάδα τον θεωρούν σύμβολο ανανέωσης».

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Είδαν φως και μπήκαν ;;;;;;;



Εκλογές: Υποψήφιοι Συντοπίτες μας

Γιάννης Μπρεκουλάκης
Υποψήφιος Βουλευτής
«Να φέρουμε ένα νέο, φρέσκο άνεμο στα κόμματα, στην κοινωνία, στη ζωή μας»Την ώρα που όλοι άρχισαν να μιλούν για το αύριο της χώρας, είναι απαραίτητο να φέρουμε έναν νέο, φρέσκο άνεμο στα κόμματα, στην τοπική κοινωνία, στη ζωή μας. Να συστρατευθούμε κάποιοι νέοι πολιτικοί που έχουν βάλει σκοπό τους να αλλάξουν τα πάντα, ακριβώς επειδή μπορούν, επειδή δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα. Να συστρατευθούμε όλοι οι συντοπίτες εδώ στη Λοκρίδα, όλοι όσοι αγαπούμε τον τόπο μας και πιστεύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Δεν ζητώ την ψήφο σας για τα προνόμια και τον μισθό του βουλευτή. Ό,τι απέκτησα, το απέκτησα με κόπο και αγώνα. Η ΝΔ έκανε πολλά, όμως για να τα αλλάξουμε όλα χρειάζεται να φροντίσουμε τον διπλανό μας, να δείξουμε την αγάπη μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Και μπορούμε με γνώση, επαγγελματισμό και πρόγραμμα. Σας ζητώ να σταθείτε δίπλα μου, αφού θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με όλους όσοι αντιδρούν λυσσαλέα στο καινούργιο και ζητούν παλινόρθωση αυτού που φεύγει: Παλαιοκομματικούς, λαϊκιστές, κερδοσκόπους και τζογαδόρους.


                                         ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΟΥΑΣ, ΑΡΧ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Υποψήφιος Βουλευτής
Σαν υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε να μας σώσουν πάντα οι άλλοι, πρέπει επιτέλους να παλέψουμε όλοι μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και εκβιασμούς, για την ευημερία την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του λαού μας.
Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολίτικη παράταξη που ακούραστα και ανιδιοτελώς εδώ και χρόνια αγωνίζεται για το δίκιο του λαού και των εργαζομένων.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ, δίνουμε δύναμη για να υπάρχει στη Βουλή μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, που θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των νέων, των ανέργων, των φτωχών, και για την δημιουργία μιας Νέας ανθρώπινης – αλληλέγγυας κοινωνίας που θα στηρίζεται στην λαϊκή κυριαρχία.



Παναγιώτης Πολίτης,
βιομηχανικός εργάτης στην ΛΑΡΚΟ
Υποψήφιος Βουλευτής

Το ΚΚΕ είναι συνέχεια δίπλα στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ ,στους κατοίκους της περιοχής μας γενικότερα και δρα με κριτήριο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Η στάση του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Συγκρούεται με το κεφάλαιο, τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του, τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ε.Ε. που κάθε μέτρο που παίρνει είναι εχθρικό για την εργατική τάξη, για το λαό. Ο ρόλος του ΚΚΕ στους μικρούς και μεγάλους ιστορικούς αγώνες του λαού της περιοχή μας αναντικατάστατος ,από την μεγάλη νικηφόρα απεργία των εργατών της ΛΑΡΚΟ το 1977, πιο πριν , μέχρι και σήμερα. Η εκτίμηση που δείχνουν οι εργάτες και οι εργάτριες στο ΚΚΕ πρέπει να ξεπεράσει τα λόγια, να εκφραστεί στην πράξη. Να συναντηθούν μαζί του στην κάλπη, κάνοντάς το πιο δυνατό. Να συμπορευτούν μαζί του στους αγώνες για την ανατροπή της σημερινής άδικης εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Μέχρι να γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν. 


Από το site martino.gr